Céljaink

A Digitális Jövőért Alapítvány olyan széleskörű, non-profit kezdeményezés, amely független, szakmai alapokra épülő tevékenységével járul hozzá az Őt támogatók szándékaihoz és elvárásaihoz. Alapítványunk minden olyan ötletet, alakuló félben lévő szolgáltatást támogat, amely segíti a társadalom minden egyes rétegének digitális felzárkóztatását. Olyan, iparágaktól független megoldásokat támogatunk, valósítunk meg, melyekben szerepet játszik az online technológia bármely formája.

Alapítványunk célja a digitális írástudatlanság felszámolása, az eltérő korosztályoknak megfelelő formájú tájékoztatása és oktatása, az online világ lehetőségeiről.

Kiemelt szerepet kap az alapítvány tevékenysége során az innováció, távmunka, távoktatás, beleértve ezek eszközeit (a számítógép használatától, az online szolgáltatások megismerésén át, az internetes pénzügyi műveletekig, pl. netbank, online fizetési lehetőségek).

Fontos szerepet szán alapítványunk a vállalkozások – elsősorban a KKV szektor - digitális felzárkóztatására, tájékoztatására.

Az alapítvány céljai elérését támogatókkal, pályázati és EU források bevonásával valósítja meg.

 

Fő feladatainknak tekintjük:

  • Tájékoztatás – (kutatás, publikációk, tanulmányok)

A jelenlegi magyar és nemzetközi – elsősorban EU – állapotok monitorozása, felmérések, adatok, tanulmányok készítése. Tudásbázis felépítése saját és külső források segítségével.

  • Értékközvetítés – (innováció, edukáció)

Konkrét projektek felépítése vagy azokban közreműködés, melyek a hazai digitális élet szerves részévé válnak. Rendszeres és tartalmas irányokat képvisel, valósít meg, konkrét eredményeket mér és mutat. Képzéseken, rendezvényeken segít a digitális jövő lehetőségeinek feltárásában, ismertetésében.

  • Értékteremtés – (fejlesztés, életre hívás)

Az Alapítvány tevékenyen részt kíván venni konkrét pontokon is. A támogatói, pályázati és EU-s források olyan alkalmazásokban, technológiákban jelennek meg, mely javítja a digitális életminőséget.
Folyamatosan keressük és fogadjuk azokat a lehetőségeket, melyek megvalósulásukkal konkrét szolgáltatást, ismeretet adnak, valósítanak meg.
 

  • RSS Feed
  • Facebook
  • Twitter