2017. október 23-25 között került megrendezésre Berlinben a „Broadband World Forum"

A legnagyobb szervezett eseménye, a világ vezetékes hálózati közösségének. Államigazgatási és a piac szereplői, top vezetők, szervezetek, állami intézmények rangos képviselői találkoznak.

Broadband forum Berlin

Több mint 4.000 résztvevő, 300 nál több előadó – köztük a Digitális Jövőért Alapítvány – segítségével, 100 óránál több előadás/fórumbeszélgetés által osztottuk meg egymással tapasztalatainkat.

Versenyben a Digitális Jövőért Alapítvány

A magyar Digitális Jövőért Alapítvány is esélyese annak a díjnak, amelyet Brüsszelben adnak át 2017. november 20-21.-e közötti „Európai Szélessávú Napok” címet viselő rendezvény keretein belül. Az eseményre hivatalos valamennyi Európai Uniós ország nemzeti és regionális hatóságainak vezetői, szakbizottságok tisztviselői és más iparági kulcsszereplők. Az eseményen azokat a kihívásokat, lehetőségeket vitatják meg, amelyekkel Európa országai szembesülnek a szélessávú hálózatok kiépítése során, különösen a vidéki és a városi térségekben.

Elindult a távmunka információs portál

távmunka információs portálA Digitális Jövőért Alapítvány gondozásában elindult az iwork.hu távmunka információs portál, ahol a felhasználók hasznos tanácsokat, információkat kaphatnak a távmunka világából. Úgy véljük, hogy az általunk üzemeltetett tájékoztató oldal hasznos tanácsot ad mindazon állástalan érdeklődőknek, akik alapvető szinten ismerik a számítógép használatát tudnak és akarnak is ezen a területen dolgozni. Tekintettel arra, hogy a legtöbb magyar cég munkaerőhiánnyal küzd így egy - egy megfelelő szintű akár projekt alapú távmunka lehetőség enyhíti a magyar KKV szektor munkaerőhiányát a munkavállalók pedig akár időszakos munkákon keresztül képesek arra, hogy a későbbiekben ezen projekt alapú megbízások által hosszú távú munkalehetőséget szerezzenek. Ehhez mindössze egy működő számítógépre és internetkapcsolatra lesz szükségük azoknak, akik ilyen területen (IT) vagy ilyen módon (távmunka) szeretnének munkát vállalni.

Magyar internetezők internetpenetráció (2004-2016)

A Digitális Jövőért Alapítvány célja, a magyar digitális írástudatlanság csökkentése. Ahhoz, hogy ezt a célt szakmai alapokon közelítsük meg, megvizsgáltuk a magyar tényeket, adatokat. Vizsgálatunk kezdő éve 2004 – 2004 május 01.-én csatlakozott Magyarországa az Európai Unióhoz (továbbiakban EU). A záróév 2016, mert a tanulmány készítésekor ez az utolsó, lezárt év.

/ Mit vizsgáltunk?

Magyarország digitális fejlettségét az ott elérhető szolgáltatások, azok volumene, változásai mutatják meg legjobban. A lakosság és a gazdálkodó szervezetek digitális tevékenysége mérhetővé válik ezek alapján.

/ Miért ezeket az adatokat alkalmazzuk?

Az általunk választott és vizsgált, összehasonlított adatok:

  • Mo. népessége - száma, január 01
  • A .hu közdomainek alatt delegált domainek száma - jan.01
  • Bekapcsolt vezetékes fővonalak száma
  • Mobil-előfizetések száma
  • Internet-előfizetések száma
  • Mobil internet előfizetések száma
  • Adatszolgáltatók száma
  • Kábeltelevízió előfizetők száma