Versenyben a Digitális Jövőért Alapítvány

A magyar Digitális Jövőért Alapítvány is esélyese annak a díjnak, amelyet Brüsszelben adnak át 2017. november 20-21.-e közötti „Európai Szélessávú Napok” címet viselő rendezvény keretein belül. Az eseményre hivatalos valamennyi Európai Uniós ország nemzeti és regionális hatóságainak vezetői, szakbizottságok tisztviselői és más iparági kulcsszereplők. Az eseményen azokat a kihívásokat, lehetőségeket vitatják meg, amelyekkel Európa országai szembesülnek a szélessávú hálózatok kiépítése során, különösen a vidéki és a városi térségekben.


A rendezvényen kiemelt hangsúlyt kap az infrastruktúra megoldások mellett a digitális társadalom megosztottsága, az eltérő régiókban, társadalmi helyzetben élő Uniós állampolgárok digitális képzettsége, valamint az infokommunikációs társadalomban meglévő egyenlőtlenségek felszámolásának lehetőségei. A magyar Digitális Jövőért Alapítvány pályázata is ez utóbbi témakörben került beadásra, amely egyetlen, önálló magyar résztvevőként bekerült Európa legjobb első ötven projektje közé.


Mint minden évben 2017-ben is kiosztásra kerül a „Európai Szélessáv Díj” amelyben a beadott legjobb ötven pályázat közül kategóriánként három résztvevő juthat majd be a döntőbe. A magyar Alapítvány a „A szélessáv társadalmi és gazdasági hatásai” témakörben indult és pályázik eséllyel a döntőre.